Labels: , ,

Ni boleh dikategorikan ulam utk en.hb. timun dengan cherry-grape tomato. Cecah ngan sambal belacan sure umphh!




 Ni ikan tenggiri..side order dari en.hb. Goreng kunyit dah ok.




Ni sambal belacan resepi ibu mertua ku..Ntah apa lah rasa kalau acu yg buat.. :P




Yang ni, sambal tumis udang petai.. en.hb nyer all time peberet.




Ni pulak sup ekor my resepi.. tiap weken kalau acu rajin, mmg slalu buat. Simple je, en.hb peberet oso..




Jadi, kesimpulan nya, semua menu berbuka peberet en.hb. Ok la tu, bkn selalu dia nak request mcm2. Lagi pun simple nak buat. Ain ngan Suraya pun layan gak menu mcm ni. Diaorg tak byk hal... apa yg acu masak semua ckp sedap..bila acu tanya lah. Ntah nak amik hati ke apa tak tau lah..hehe. Lagi beberapa jam je nak berbuka. Acu sempat lah gi Carefour beli brg utk masak rini. Kalau ada brg yg tak cukup kat dapur tu, mmg putus selera nak masak. Sanggup tapau je kat pasar Ramadhan..

Kalau bab masak acu  tak banyak nak berxperiment.. sbb masa tak ada. Masak masakan yg standard je. Insya'allah ada masa or mood nak masak tgh ada, akan cuba sumethin new kot. Tapi masaalahnya, bila da masak beriya-iya takde respon plak dari en.hb ngan anak2. Sbb acu tgk diaorg ni dah biasa mkn menu yg sama dan yg biasa2 je. Tu yg malas nak masak mcm2 tu. Misal kata air sirap, tu biasa diaorg minum.. bila nak lain skit acu tambah cincau.. huh.. tak nak pun diaorg minum.. pelik betul.











Comment (1)

Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails